Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grimme

"Nieuwe zwadrooier in drie werkbreedtes verkrijgbaar"

De fabrikant van landbouwmachines Grimme breidt het productprogramma verder uit met de nieuwe groentenzwadrooier uit de WV-serie.

Zwadrooiers worden vaak toegepast in de twee-fasen oogst om sterke uien voor de lange bewaring te rooien. De zwadrooier zal voor de komende oogst in de werkbreedtes 1,40 m, 1,65 m alsmede 1,80 m verkrijgbaar zijn.

"Kwaliteit begint al bij de opname van het product. De nieuwe WV-serie is met een zeer productvriendelijke opnamepaddel uitgevoerd, die in een rubber- of borstelvariant verkrijgbaar is. Beide varianten zijn bijzonder flexibel en kunnen bij een grotere productstroom naar boven uitwijken om de druk op het product te reduceren. Door de verzette plaatsing van de opnamepaddel wordt het product bedrijfszeker en productvriendelijk op de eerste zeefband doorgegeven. Een ander positief aspect is dat de opnamepaddel voorkomt dat het product bij het heffen van de machine terugrolt. Daarmee wordt zeker gesteld, dat zoveel mogelijk product in het zwad terecht komt", aldus Grimme. 

"Voor een toereikende en vriendelijke reiniging ook in moeilijke omstandigheden kan de eerste en de tweede zeefband naar keuze met een mechanische of een hydraulisch aangedreven klopperinrichting uitgevoerd worden."

"Het unieke boogie-systeem zorgt voor een vlakke en vaste bodem, waar het product niet in kan wegzakken. Daardoor kan het product beter drogen en wordt daarmee sterker en goed bewaarbaar. Eveneens kan zo de grondopname bij het latere opladen gereduceerd worden", aldus Grimme. "Het geveerde boogie-systeem bestaat uit twee steunwielen en een brede bedrol. De vering zorgt voor een constante druk op de bedrol, zodat opschuiven van zeefgrond voor de bedrol voorkomen wordt."

Voor meer informatie:
Grimme
www.grimme.com

Publicatiedatum: