Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Buiten de gewone kaders kijken voor oplossing om spruitvorming na oogst te beperken”

Eén van de nieuwe onderzoekwerkgroepen binnen Uireka is de werkgroep ‘Kiemrust’. Deze werkgroep kijkt nú al vooruit naar de toekomst op iets langere termijn en gaat op zoek naar een volwaardige oplossing om spruitvorming na oogst te beperken als alternatief voor de MH-bespuiting.  Werkgroepvoorzitter Jeroen Nijenhuis (Agrifirm): “Voor mogelijkheden en kansen kijken we ook duidelijk buiten de gewone kaders!”

Brainstorm over kiemrust zonder MH
Op 12 februari jl. had de werkgroep ‘Kiemrust’ haar eerste bijeenkomst. Peter Balk (WUR Openteelten; projectleider), Frans Nevels (Scholtenzathe), Richard van der Steeghe (PPA) en Jeroen Nijenhuis (Agrifirm; werkgroepvoorzitter) hebben toen gebrainstormd over de mogelijkheden om uien te bewaren en te vermarkten naar de regionale en verre bestemmingen zonder gebruik van het gewasbeschermingsmiddel MH. Nijenhuis: “Onze eerste actiepunten voor de komende periode zijn om via deskstudie te kijken waar mogelijkheden en kansen liggen. Daarbij willen we ook duidelijk buiten de gewone kaders kijken.”

Werkgroepsamenstelling borgt brede input
Peter Balk neemt de deskstudie komende periode in praktische zin voor zijn rekening. Op basis van zijn bevindingen komt de werkgroep, zodra dat na alle corona-perikelen kan, weer bij elkaar om vervolgens te gaan kijken in welke onderzoekrichtingen ze verder willen gaan. Nijenhuis: “Het is in dit kader ook mooi dat de werkgroep bestaat uit mensen vanuit de teelt,  handel, verwerking, onderzoek, bewaring, veredeling en BO akkerbouw.  Het is belangrijk om vanuit alle geledingen de gezichtspunten op zo’n complexe onderzoekvraag in beeld te hebben, zodat veel mogelijkheden en kansen kunnen worden benut.”

Bron: Uireka

Publicatiedatum: