Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eneco gaat zonnepanelen zakelijke klant op afstand dimmen of uitzetten

Bedrijven met meer dan 100 zonnepanelen op het dak kunnen veel invloed hebben op de balans van ons elektriciteitsnet. Die balans is essentieel om de beschikbaarheid van elektriciteit te garanderen. Daarom krijgen zakelijke klanten van Eneco voortaan standaard Eneco OpwekOptimaal in hun stroomcontract* wanneer zij beschikken over zonnepanelen en ook terugleveren. Hiermee kan Eneco de inzet van de zonnepanelen aansturen en zorgen voor meer stabiliteit op het stroomnet. Tegelijkertijd behoudt de klant wel het financiële voordeel van de zonnepanelen.

Veel bedrijven dragen bij aan de energietransitie door zonnepanelen op de daken van hun gebouwen te plaatsen. Hiermee kunnen zij vaak voor een groot deel in de eigen energiebehoeften voorzien. Tegelijkertijd hebben die zonnepanelen mede door wisselende weersomstandigheden invloed op de balans tussen vraag en aanbod van ons elektriciteitsnet. Door Eneco OpwekOptimaal standaard onderdeel te maken van het contract met zakelijke klanten die meer dan 100 zonnepanelen hebben, kan Eneco de stroomopbrengst aansturen. Klanten krijgen hiervoor kosteloos een stuurbox geïnstalleerd die de zonnepanelen op afstand tijdelijk kan dimmen of zelfs uitzetten.

Dit is goed voor de balans op het elektriciteitsnet en voor de klant. Zakelijke klanten behouden vanzelfsprekend wel de financiële voordelen van de zonnepanelen. Zij worden volledig gecompenseerd voor de stroom die zij niet zelf konden opwekken. Daarnaast ontvangt de klant een extra teruglevergoeding van maximaal €0,01 per kWh voor alle teruggeleverde stroom. Zo optimaliseert de klant de financiële voordelen van de zonnepanelen, terwijl Eneco een betere netstabiliteit kan creëren.

Dick Velings, Directeur Zakelijk van Eneco: "Eneco zet zich in voor het versnellen van de energietransitie, maar dan moeten we ook slim omgaan met de duurzame energie die op het net terechtkomt. Met slimme sturingstechnologie worden we daar steeds beter in. Eneco OpwekOptimaal als standaard onderdeel van zakelijke stroomcontracten zorgt ervoor dat we blijven versnellen en tegelijkertijd bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet. Dat vinden wij een logische stap vooruit."

*Bij het afsluiten van een nieuw zakelijk contract, wanneer de installatie meer dan 60 kWp kan produceren en voldoet aan de technische vereisten.

Bron: Eneco

Publicatiedatum: