Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen tranen meer bij het snijden van uien

De ui, een essentieel ingrediënt in vele keukens, staat bekend om zijn talrijke gezondheidsvoordelen, waaronder antioxiderende, vochtafdrijvende, prebiotische, antidiabetische en antiseptische eigenschappen. Ui helpt ook bij de spijsvertering en versterkt het hart. Er is echter één ding dat we niet leuk vinden, en dat is dat het ons aan het huilen brengt. De reden? Ui zou bij het groeien zwavel uit de aarde absorberen en wanneer hij wordt gesneden, komt dit goedje vrij. Wanneer de zwavel in contact komt met het vocht in de ogen, verandert het in zwavelzuur, vandaar dat onze ogen prikken en we uiteindelijk tranen laten.

De bekende Spaanse TV-kok Karlos Arguiñano heeft een oplossing voor dit probleem gevonden. Hij gebruikt een beschermende bril om het contact van het zuur met de ogen te voorkomen.

Op sociale media biedt voedingsdeskundige Daniela Vizcarra, die 920.000 volgers heeft op TikTok, een andere truc om traanloos uien te snijden. Ze stelt voor om een servet nat te maken en deze dicht bij de ui te leggen die we gaan snijden. "Ik las dat de thiopropanal sulfoxide die vrijkomt bij het snijden naar de dichtstbijzijnde waterbron gaat. Als er ergens water dichterbij is dan het water in je ogen, gaat het daarheen", legt ze uit. Ze benadrukt wel dat je de natte servet dichtbij moet houden totdat je klaar bent met snijden om de irritatie in de ogen te voorkomen.

Bron: noticiasdenavarra.com

Publicatiedatum: