Jim Ertler - Premium Fresh

Tasmaanse uien zijn bijna in Europa

Australië zit net als veel andere landen in de wereld in de knel, maar de tuinbouw en de voedselvoorziening blijven belangrijke sectoren en de bevoorradingskanalen zijn open gebleven. Ook Tasmanië heeft zijn grenzen gesloten.

Jim Ertler van Premium Fresh: "We hebben onze werkploegen opgesplitst om de verspreiding van het virus te beperken en we houden ons aan de regels voor sociale afstand om onze werknemers zo veilig mogelijk te houden." 

"We zijn nog steeds aan het werk, aan het wassen,verpakken enz. De uienoogst is een paar maanden geleden begonnen en we zijn in dit stadium relatief positief en zien enkele redelijk goede mogelijkheden. De Australische markt is behoorlijk veranderd en we exporteren op dit moment vooral. De grotere maten lijken moeilijker af te zetten. De opbrengst is vrij goed ondanks een uitdagende, vochtige zomer en de oogst is bijna klaar."

Premium Fresh is ook bezig met de oogst van wortelen, spruiten, broccoli, bloemkool, rapen en bieten.

"Tot nu toe is er nog niets in Europa aangekomen, maar onze producten zullen daar deze maand aankomen. We hebben de prijzen in Europa al vastgesteld en het is een redelijk goede markt. De scheepvaart is op dit moment een uitdaging, het is moeilijk om apparatuur te krijgen en het kan duur zijn. Het is een uitdagende wereld op dit moment."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
Email:
jim.ertler@premiumfresh.com.au www.premiumfresh.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.