Gevolg van Covid-19 pandemie

Chinese uienprijs daalt met bijna 70%

Het district Yuanmou in Yunnan is een van de belangrijkste uienteeltgebieden in China. De totale oppervlakte van de uienplantage in Yuanmou bedraagt meer dan 2.650 hectare. Meer dan 70% van de in Yuanmou geteelde uien wordt geëxporteerd naar Japan, Korea en Rusland. De oogst vindt elk jaar plaats in maart en april. De uienprijs is vorig jaar sterk gestegen, maar de export is dit jaar snel afgenomen als gevolg van de Covid-19 pandemie, waardoor de prijs ineens is gedaald.

Volgens gegevens van Yuanmou County Nengyu Groothandelsmarkt, heeft het district bijna 20.000 ton uien geëxporteerd en de prijs ligt rond de 8-35 yuan (1,04-4,56 euro) per zak van 25 kg. De gemiddelde prijs van gele uien ligt rond de 10 yuan (1,30 euro) per zak. De gemiddelde prijs van rode uien ligt rond de 31,5 yuan (4,10 euro) per zak. De gemiddelde prijs van gele en rode uien is met 67% en 16% gedaald ten opzichte van vorig jaar toen de gemiddelde prijs van gele uien 31 yuan (4,04 euro) per zak bedroeg en de gemiddelde prijs van rode uien 37,5 yuan (4,88 euro) per zak. De totale uienprijs bedroeg 29-40 yuan (3,78-5,21 euro) per zak in 2019.

Op de Yuanmou Groothandelsmarkt konden uien vorige maand nog tegen de prijzen van vorig jaar gekocht worden, maar vanaf het moment dat de uien in grote hoeveelheden op de markt kwamen, daalde de prijs snel en bereikte zelfs een nieuw dieptepunt. Uienhandelaren maken zich zorgen over deze ontwikkeling. Maar wanneer verschillende andere markten in de wereld zich geleidelijk aan herstellen, zal de uienprijs waarschijnlijk weer gaan stijgen.

Bron: Jinri Toutiao


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.