Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Er zijn teveel uien ingekocht in een stijgende markt"

Tholen - De torenhoge vraag naar Hollandse uien die er enkele weken geleden was, is voor een groot deel weggevallen. "Er zijn veel te veel uien gekocht in een stijgende markt en daarvan zitten we nu op de blaren. Inkoopprijzen zijn weer gezakt naar een niveau rond 22 cent", vertelt Gerard Hoekman van Mulder Onions.

"Overal gaan wel wat uien heen, maar veel minder dan gewenst. Ik verwacht wel dat er de komende weken vraag zal blijven, maar eerst zal de gekochte voorraad op moeten drogen. Vervolgens zul je zien dat mensen veel voorzichtiger zijn om grote volumes in te slaan", constateert de exporteur. Kwalitatief ziet hij geen grote problemen. "Je kunt niet alles naar verre bestemmingen meer sturen, dan loop je zachtjesaan tegen problemen aan. Binnen Europa gaat dat nog goed."

De verkoop van de Nieuw-Zeelandse uien loopt eveneens nog niet echt hard. "Maar dat hadden we wel verwacht. Alleen zien we nu meer vraag vanuit markten als Frankrijk en Spanje dan grootafnemer Duitsland", besluit Gerard.

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
gerard@mulder-onions.com   
www.mulder-onions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.