Landwinkel Versluis biedt nog meer beleving, vooral in de aardappelhoek

Tholen - Wanneer aardappelen je roots zijn, is het de uitdaging om dat extra mooi te presenteren. De vernieuwde aardappelhoek in Landwinkel Versluis is dan ook een hele belevenis. "Mensen kopen hun aardappelen midden in een aardappelveld in de polder", vertelt Linda Versluis. "Rondom hebben we een foto geplaatst van één van onze velden. Zo willen we nog meer beleving bieden."


Aardappelhoek in de vernieuwde Landwinkel Versluis biedt nog meer beleving

Landwinkel Versluis was één van de eerste boerderijwinkels in de Noordoostpolder. Inwoners van Emmeloord kwamen er nog al eens consumptieaardappelen halen en dat maakte bijna 50 jaar geleden het idee los om naast aardappelen ook andere producten van het eigen bedrijf rechtstreeks aan de consument aan te bieden, zoals uien en winterwortelen. Dat bleek een goede gedachte, de verkoop kwam snel op gang en het assortiment werd steeds verder uitgebreid.


AGF-afdeling is nog altijd de belangrijkste

Landwinkel Versluis was al uitgegroeid tot een steeds mooiere winkel. Tien jaar na de laatste opknapbeurt was het nodig om weer één en ander aan te pakken. Al met al werd het een grondige renovatie. Bij het likje verf kwamen nieuwe meubels, een nieuwe routing, nieuwe huisstijl en ruimte voor een breder assortiment. "We wilden vooral extra beleving brengen, maar het ook normaal houden, niet teveel luxe. AGF blijft voor ons de hoofdmoot en daarbij bieden we nu een breder versassortiment aan met brood, vlees, kaas, een bio-hoek, rauwkostsalades en bonbons", vertelt Linda Versluis.


Assortiment uitbreiding

Een maand na opening van de vernieuwde winkel zorgt, ziet Linda extra plusjes in verkopen. Linda: "De gemiddelde omzet per klant ligt hoger en we krijgen ook nieuwe klanten. We zijn toch een begrip in de polder en mensen gaan wat bewuster boodschappen doen. Nieuwe klanten kennen ons soms van vroeger en zich herinneren dat ze hier als kind een appeltje kwamen halen."

"Ons sterke punt zijn onze eigen aardappelen en eieren. Ook hebben we appels van een teler uit de buurt die we uit de kuubkist verkopen. Het is supervers en we kunnen het scherp aanbieden, daar komen de mensen graag voor. De rest van het assortiment trekt nu nog beter de aandacht. We hadden bijvoorbeeld al kaas maar nu hebben we kaaswielen tot aan het plafond."


Kaaswielen tot aan het plafond

De start van de vernieuwde winkel is helaas in het water gevallen. Vlak voor de opening werden evenementen tot nader order verboden vanwege de corona-uitbraak. "Het openingsfeest hebben we op het laatste moment helaas moeten cancelen. Volgend jaar bestaan we 50 jaar dus hopelijk kunnen we dan wel een feestje vieren", besluit Linda. 

Voor meer informatie
Linda Versluis
Landwinkel Versluis
Urkerweg 16
8303 BX Emmeloord
0527 - 612 984
info@landwinkelversluis.nl  
www.landwinkelversluis.nl   
FB Landwinkel Versluis


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven