Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De regering van Panama steunt lokale uientelers

In het kader van het Panamese Solidariteitsplan, dat steun biedt aan economisch kwetsbare families tijdens de huidige pandemie, gaat de regering van het Midden-Amerikaanse land de uienoogst van de telers uit de regio Natá, in de provincie Coclé, opkopen om te voorkomen dat tussenpersonen profiteren van de huidige noodsituatie om de gewassen tegen lage prijzen in te kopen.

In een ontmoeting met de telers van Natá luisterde Augusto Valderrrama, de minister van Landbouwontwikkeling, naar hun verzuchtingen. Ze kaartten het probleem van de lage prijzen aan die de tussenpersonen voor hun product bieden. Momenteel moeten er nog 5 hectare uien geoogst worden in de zone.

“Om de telers van Natá te steunen, wil de regering nog snel de uien opkopen vooraleer de regen de oogst bemoeilijkt", zei Valderrama.

Valderrama drong er bij de telers ook op aan zich te verenigen om hun productiviteit te verhogen. Van de kant van de regering kunnen ze verdere steun verwachten voor de teelt via de Bank voor Landbouwontwikkeling (BDA), het Instituut voor Landbouwverzekeringen (ISA) en het Instituut voor Landbouwonderzoek (IDIAP). De uienproductie in Panama was dit jaar reeds hoger dan vorig jaar.

Bron: panamaamerica.com.pa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven