Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Staatssecretaris van Maharashtra Ajit Pawar:

Verhoging van de NAFED-limiet voor de inkoop van uien uit Maharashtra

Op woensdag vroeg de staatssecretaris van Maharashtra, Ajit Pawar, de federale regering om de limiet van 40.000 ton die voor NAFED is vastgesteld voor de inkoop van uien te verhogen tot 50.000 ton in het belang van de telers en de consumenten in de staat.

De National Agricultural Cooperative Federation of India (NAFED) is een centraal orgaan dat de coöperatieve afzet van tuinbouwproducten wil bevorderen ten behoeve van telers. Pawar zei dat Maharashtra een goede uienopbrengst heeft en dat het aanbod momenteel op grote schaal beschikbaar is op markten in de hele staat.

De huidige COVID-19-crisis heeft echter gevolgen voor de vraag naar uien, zo voegde de hoogste NCP-leider eraan toe. Pawar voorspelde dat bij gunstige weersomstandigheden de uienteelt tijdens het rabi-(winter)seizoen aan de hogere kant zal zijn.

Zodra dit gewas de markten zal bereiken, zullen de prijzen dalen, wat een negatieve invloed heeft op de telers, zei de minister van financiën. Om dit te voorkomen, is het besluit van de regering om uien in te kopen via NAFED de moeite waard, maar het verlagen van de aankooplimiet tot 40.000 ton van 45.000 ton vorig jaar is onrechtvaardig. Daarom moet de inkooplimiet worden verhoogd tot 50.000 ton, aldus Pawar.

Bron: outlookindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven