Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drive-thru marktconcept Markt010, een blijvertje?

Tholen - Markten in Rotterdam waren voor zes weken gesloten wegens de corona-uitbraak. Sinds vorige week zijn ze beperkt  toegestaan en kunnen veel markthandelaren weer aan de slag. Maar niet alle markthandelaren hoefden afgelopen weken duimen te draaien. Een alumnus en twee studenten hebben Markt010 opgezet, een online bestelplatform met drive-thru afhaallokatie bij roeivereniging Skadi. Ook nu de markt weer beperkt open is gaan ze door, speciaal voor klanten die nog angstig zijn zich onder de mensen te begeven.


Jort van dalen, Jorrit de Vries en Quinten Mulder zijn de initiatiefnemers van Markt010

“Toen eind maart bekend werd dat de markt op de Binnenrotte in Rotterdam-Noord dicht ging, vonden wij dat voor zowel marktkooplieden als klanten heel vervelend”, vertelt de student Jort van Dalen. Samen met zijn vrienden Quinten Mulder en Jorrit de Vries bedachten ze een nieuw marktconcept Markt010. “Omdat we wilden helpen om het inkomen van de verkopers overeind te houden en ook dat Rotterdammers kunnen blijven genieten van marktproducten, hebben we een concept bedacht om dat met zo min mogelijk contact te doen.”

Binnen een week tuigden ze een platform op met online marktkramers waar consumenten producten kunnen bestellen en betalen. Klanten kiezen vervolgens een ophaalmoment op de dinsdag of zaterdag om de bestellingen op te halen in de drive-thru waar ze met auto, fiets of te voet kunnen langskomen. Deze drive-thru richten ze met behulp van attributen van de gemeente in op de kade van roeivereniging  door Skadi. Daar kunnen door corona nagenoeg geen activiteiten plaatsvinden en die graag alle medewerking verleende aan het spontane initiatief.

Het werd meteen een groot succes en de drie mannen hebben er, tussen het (af)studeren en solliciteren door, heel wat uren ingestoken om alles in goede banen te leiden. Jort: “Het was veel meer werk dan gedacht om alles te regelen maar ook erg leuk om te doen door alle positieve reacties die we kregen.” Het succesvolle initiatief kwam ook de gemeente Rotterdam ter ore. Jort: “Ze vroegen of we ook een Markt010 in Rotterdam-Zuid konden organiseren, maar gezien het langzaam opengaan van de weekmarkten, concentreren we eerst op het voortzetten van de locatie in Noord. Daarna kijken we wat er mogelijk is op Zuid."

Nu de markt op de Binnenrotte weer open mag, laten de drie studenten Markt010 niet meteen uit hun handen vallen. Op verzoek van een aantal inmiddels ‘vaste’ klanten gaan ze nog even door. “Een aantal klanten durft het eigenlijk nog niet aan om op de markt zelf hun boodschappen te doen maar er zijn er ook die het heel gemakkelijk vinden. Zolang als het kan en nodig is, gaan we nog door”, besluit Jort.

Voor meer informatie
Markt010
info@markt010.nl
www.markt010.nl