Nieuw aanbod van het bedrijf Freddi

Scalognotto - innovatie en evolutie van de sjalot

Het Italiaanse Freddi introduceerde onlangs Scalognotto, een nieuw type sjalot, dat uit de gebruikelijke schema's breekt. Het idee is nog maar een paar maanden geleden ontstaan en is nu werkelijkheid geworden. De distributie is net begonnen.

Er wordt geoogst op een ander moment om iets ongebruikelijks te verkrijgen: een sjalot met een kleur die naar roze neigt en dus anders is dan de meer klassieke witte of rode versies. "De roze kleur ontbrak en deze maken we nu beschikbaar," legt Matteo Freddi uit.

Scalognotto is ideaal in combinatie met vinaigrette of in salades. Het heeft een intense en kruidige smaak, maar heeft niet de doordringende geur van ui of sjalot, omdat het vers wordt geplukt. Het product wordt momenteel in Calabrië geteeld en wordt ongeveer 30 dagen eerder geoogst dan de traditionele sjalot.

Technisch gezien kan het nieuwe product het hele jaar door beschikbaar zijn, omdat de teeltgebieden variëren. De producten uit Emilia zullen in de komende weken beschikbaar komen. "Ik denk dat dit een opmerkelijke innovatie is voor onze sector en de eerste verkoopproeven zijn bemoedigend."

Scalognotto wordt verkocht in bossen van 500 gram met een identificatielabel; de traceerbaarheid is gegarandeerd.

Voor meer informatie:
Matteo Freddi
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE)
+39 522 679 831
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.