Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Regering van Bangladesh belast uienimport met 5%

Vorige week stelde de minister van Financiën Mustafa Kamal in het parlement van Bangladesh voor om 5% belasting te heffen op de uienimport en om de heffing op de import van natriumchloride te verhogen om de belangen van de lokale telers te beschermen. Hij deed de voorstellen aan het parlement tijdens de behandeling van de nationale begroting voor het fiscale jaar 2020-21.

De minister zei dat de telers veel uien produceerden, maar geen eerlijke marktprijzen kregen door het nultarief voor importuien.

Kamal: "Daarom stel ik een kleine douaneheffing op de uienimport voor om een eerlijke marktprijs voor uientelers te garanderen, waardoor de uienteelt wordt aangemoedigd en de afhankelijkheid van import wordt verminderd." 

Hij stelde ook voor om de voorheffing op de inkomstenbelasting op de lokale levering van 26 basisproducten, waaronder uien, rijst, knoflook en tarwe te verlagen tot 2% in plaats van de huidige 5%.

Volgens officiële bronnen wordt in Bangladesh ongeveer 2 mln ton uien per jaar geteeld en importeert het land bijna 1 mln ton uien. Elk jaar daalt de uienprijs in april-mei tijdens het oogstseizoen en worden telers onthouden van eerlijke prijzen door de belastingvrije import van het product.

Vorig jaar oktober-november piekte de uienprijs in het land toen India in het laagseizoen een exportverbod voor uien uitvaardigde. Het land trok het verbod op de uienexport in februari toen de oogst in Bangladesh in volle gang was.

Bron: newagebd.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven