Nationale Federatie voor de afzet van tuinbouwcoöperaties in India

Nafed koopt 25.000 ton uien in om prijs te stabiliseren en buffer te creëren

De Nationale Federatie voor de afzet van tuinbouwcoöperaties (Nafed) in India, heeft verklaard dat het namens de overheid tot nu toe 25.000 ton uien tegen de geldende tarieven heeft ingekocht bij telersorganisaties, coöperaties en directe aankoopcentra voor het creëren van een buffervoorraad.

Vorig jaar kocht Nafed 57.000 ton uien van de winteroogst 2018-2019 in. Dit keer is het doel om 100.000 ton van het onmisbare basisproduct van de belangrijkste producerende staten af te nemen.

Nafed verklaarde: "Dit initiatief biedt dubbel voordeel: de binnenlandse uienprijzen tijdens de Covid-19-periode stabiliseren en het aanleggen van een grote buffervoorraad voor minder gunstige tijden." 

Nafed heeft al 25.000 ton tegen de geldende tarieven aangekocht. Uien worden ingekocht in Maharashtra, Madhya Pradesh en Gujarat bij telersorganisaties, coöperaties en directe inkooppunten.

Momenteel variëren de uienprijzen voor een gemiddelde kwaliteit en afhankelijk van de locatie tussen €11,63 tot €16,29/100 kg. De retailprijzen in grote steden liggen momenteel tussen €0,23 en €0,34/kg.

Bron: economictimes.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven