"Landbouwers hebben steeds meer behoefte aan banden voor gemengd gebruik"

"De nieuwe Michelin Trailxbib, ontwikkeld in samenwerking met landbouwers, presteert beter om een hoger economisch rendement te bieden en tegelijkertijd de bodem te beschermen. Aangezien het landbouwrendement voortdurend moet blijven stijgen, het aantal landbouwbedrijven afneemt en de afstanden naar de landbouwpercelen steeds langer worden, hebben landbouwers steeds meer behoefte aan banden voor gemengd gebruik (veld en weg) op hun tractoren en getrokken landbouwvoertuigen", aldus Michelin.

Met de nieuwe Michelin Trailxbib-banden kunnen landbouwers met een vloot aan machines en getrokken landbouwvoertuigen profiteren van een compleet gamma dat speciaal is ontworpen voor aanhangers, bemesters en drijfmesttanks.

De Michelin Trailxbib heeft drie belangrijke pluspunten:
·      Een beter uithoudingsvermogen dankzij een nieuw karkas dat voldoet aan de VF2-norm, waardoor de band robuuster is en de bodem beter beschermt
·      Een hoog niveau van zelfreiniging door het open, richtingsgebonden profiel voor een betere afvoer van modder
·      Een langere levensduur ten opzichte van de Cargoxbib Heavy Duty/High Flotation1-gamma's dankzij het nieuwe profiel, met name de centrale rib, die is ontworpen voor een gelijkmatige slijtage en gelijkmatig weggedrag.

De Michelin Trailxbib is eveneens uitgerust met de Michelin Ultraflex3‑technologie, die zorgt voor een perfecte verdeling van de belasting. Hierdoor wordt de bodem beschermd en geniet u van een uitstekend landbouwrendement.

Bovendien is het Michelin Trailxbib-gamma compatibel met luchtdrukwissel-systemen. Zo kunnen landbouwers gemakkelijk de bandenspanning aanpassen, ook van getrokken landbouwvoertuigen, in realtime en afhankelijk van het bodemtype.

"Dit gamma is het resultaat van onze samenwerking met landbouwers. Met een multidisciplinair team hebben we klanten op meerdere continenten ontmoet om naar hen te luisteren en diepgaand inzicht te krijgen in hun toepassingen en verwachtingen. Uit deze gezamenlijke inspanning is het nieuwe Michelin Trailxbib-aanbod ontstaan, met een specifiek profielontwerp. We zijn er trots op een band te kunnen presenteren die perfect aan hun verwachtingen voldoet," vertelt Raymon Tavernari, Product Category Manager Landbouw bij Michelin.

De eerste twee afmetingen, VF 560/60 R22.5 en VF 650/55 R26.5, zijn vanaf juli verkrijgbaar. Ze zijn geschikt voor de meeste getrokken landbouwvoertuigen die bestemd zijn voor deze toepassingen. In de loop van 2021 zullen er geleidelijk nieuwe afmetingen worden toegevoegd.

Voor meer informatie:
Michelin Nederland
Europalaan 30
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
www.michelin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.