Egyptisch uienseizoen in volle gang

"Ons doel is om dit jaar 100.000 ton uien te exporteren"

De Egyptische uien doen het goed, want de vraag vanuit de gebruikelijke Europese, Arabische en Canadese markten is groot. De heropening van de horecasector heeft ook bijgedragen aan de toename van de vraag, waar één bepaalde Egyptische exporteur erg blij mee is, aangezien hij grote voorraden voor verlading klaar heeft liggen.

"De Egyptische uienopbrengst is gunstig," stelt directeur Mohamed Shaaban van Garlico Company. "Egypte heeft een goede rode uienoogst gehad, die op 15 april begon. De gele uien begonnen een maand later, op 15 mei, terwijl de witte uien in februari begonnen. We hebben altijd grote voorraden rode en gele uien, omdat ze tot acht maanden lang, dus van mei tot december, kunnen worden geëxporteerd, terwijl de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft. De klasse 1 loopt tot september, terwijl klasse 2 van oktober tot december loopt. Garlico Company heeft een grote voorraad uien klaarliggen voor de export. We kunnen per week 1.000 ton zowel rode als gele ui bewerken en verladen."


Mohamed Shaaban van Garlico Company 

"De Egyptische uien hebben geen monopolie op hun markten, in feite is de concurrentie vrij stevig," legt Shaaban uit. "De grootste uitdaging dit seizoen is om prijzen te hebben die kunnen concurreren met Turkse, Amerikaanse en Indiase uien. De Egyptische uien zijn echter nog steeds de meest gevraagde uien in heel Europa, de Arabische landen en Canada. Ook na de Covid-19-crisis in Europa is er op de internationale markt veel vraag naar uien. Restaurants en hotels zijn weer open, de industriële bewerkingsfabrieken draaien weer en dus is er op dit moment een enorme vraag naar uien. Deze vraag is het grootst in landen als Rusland, Italië, Nederland, Griekenland, Roemenië, Engeland en andere Europese en Arabische landen. Dit jaar willen we de markten in Engeland met grote volumes betreden."

Voor het komende seizoen heeft Shaaban enkele duidelijke doelen gesteld voor zijn bedrijf, zowel wat betreft nieuwe markten als de hoeveelheden die hij in 2020 wil exporteren: "Naast Engeland willen we ook de Franse, Duitse en Noord-Amerikaanse markt betreden, omdat deze markten altijd vragen om grote hoeveelheden en vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding van de producten. Ons doel dit jaar is om ongeveer 100.000 ton uien te exporteren. Tot nu toe hebben we ongeveer 35% daarvan verladen. We zijn positief, want de vraag is groot en onze opslagstations en verwerkingsfabrieken kunnen op normale capaciteit draaien."

Voor meer informatie:
Mohamed Shaaban
Garlico Company
WhatsApp: +201113095812
m.sh.exporting@gmail.com
mohamed.shaaban@garlico-eg.com
Garlico Alibaba page
www.garlico-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.