Dignus Boone (Bowa over het nieuwe plantuienseizoen):

"We zitten met deze hoge prijzen kort op de bal"

Tholen - Twee weken terug verwerkte uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde de laatste uien van de oude oogst en inmiddels komt de aanvoer van de nieuwe uien rustig op gang. "We zijn voorzichtig en zitten kort op de bal. We kopen alleen als we de uien nodig hebben. De prijs is namelijk aan de hoge kant voor de export. Er gaat wel wat weg, maar het huidige prijsniveau beperkt de vraag", aldus Dignus Boone.

De opbrengsten van de plantuien valt hem niets tegen. "Natuurlijk zijn er ook percelen met lagere opbrengsten, maar door de regen is de groei aardig bijgetrokken. De plantuien zien er over het algemeen gewoon goed uit. Voor de zaaiuien moet dat nog gaan blijken. Juli en augustus zijn de groeimaanden. De meeste percelen kunnen nog wel een slok water gebruiken."

Het hectische seizoenseinde van de oude uien was niet aan de Boone's besteed. "Prijzen gingen op een gegeven moment naar de 35 en 40 cent, maar ik geloof niet dat er uiteindelijk aan verdiend is. Ik ben blij dat we niet hebben meegedaan."

Voor meer informatie:
Dignus Boone
Bowa
Weelweg 19
4414 AW, Waarde
Tel 0113 - 503 000
info@bowabv.nl
www.bowabv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven