Eerste export rode ui uit Acquaviva

“Wij leveren onze gewassen aan de groothandelsmarkten in zowel Noord- als Zuid-Italië en we zijn van plan om ook nieuwe buitenlandse markten aan te boren. Momenteel zijn onze gewassen al verkrijgbaar in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk,” zegt Caterina Papagna, eigenaar van het Italiaanse Agriconetto. Het bedrijf is al meer dan 20 jaar actief in de sector en heeft vijf jaar geleden besloten zich louter te wijden aan de rode ui van Acquaviva delle Fonti.

“Voor het seizoen 2020 hebben we 10 hectare aangeplant. De oogst, die handmatig plaatsvindt, is tien dagen geleden van start gegaan en de afzet zal doorgaan tot eind september. Er is vraag en de verwachting is dat dit vanaf eind juli verder zal toenemen. De prijzen laten een stijging zien van 30% ten opzichte van vorig jaar.”

“De ui is erg zoet en geschikt voor vele doeleinden. Het is rijk aan vitamine C, B en flavonoïden.”

“We rekenen op grotere hoeveelheden en een grotere maat dan vorig jaar. Dankzij ons bedrijfslaboratorium zetten we een deel van de teelt om in jam of uiencrème. Die laatste wordt verpakt in potten van 100 of 190 gram en gebruikt als smaakmaker bij kaas of pasta.”

Voor meer informatie:
Agriconetto Srl
Sede operativa - Sp 127 km1
70021 Acquaviva delle Fonti (Ba)
Italië
+39 389 828 6512
agriconetto@gmail.com
www.agriconettosrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.