Straatwaarde: bijna 27 miljoen euro

Amerikaanse douane vindt methamfetamine in zending Mexicaanse uien

Agenten van de Amerikaanse douane en grenspatrouille ontdekten voor 30,5 miljoen dollar (bijna 27 miljoen euro) aan methamfetamine, die verborgen zat in een zending uien uit Mexico.

De ambtenaren, die bij de Internationale Brug Pharr-Reynosa werken, deden de ontdekking op 9 juli. Een Mexicaanse burger kwam bij de brug aan die een tractor met aanhangwagen met een zending uien vervoerde. Een nadere inspectie van de lading bracht 221 pakketten methamfetamine aan het licht, met een gewicht van 693 kilo, verborgen in het dak van de aanhangwagen.

"Dit is zeker een aanzienlijke hoeveelheid methamfetamine die zijn eindbestemming in de VS niet zal bereiken. De verdovende middelen worden in beslag genomen wat zeker zal helpen onze gemeenschappen veiliger te houden," verklaarde de Amerikaanse douane.

De douaneagenten hebben de drugs in beslag genomen, samen met de vrachtwagen en de aanhangwagen. De chauffeur werd gearresteerd. De vermeende methamfetamine heeft een straatwaarde van bijna 27 miljoen euro. Agenten van Homeland Security doen aanvullend onderzoek.

Bron: news4sanantonio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven