Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arie van Baalen, River Onions:

"Engelse markt hele steady afnemer van Hollandse uien"

Tholen - Het nieuwe plantuienseizoen is in volle gang. "Iedereen zit er op te wachten dat er wat export bijkomt, maar de prijzen liggen nog altijd op een hoog niveau. De grove uien, alle maten boven de 60, staan nu een beetje onder druk en zijn afgezakt naar een niveau rond de 23/24 cent, maar de middelsortering blijft met 25-27 cent nog wat beter in de benen. Er is met dit mooie weer veel geoogst, waardoor er meer aanbod komt van droog product en dat moet zijn weg vinden in de markt, maar als dat straks stabiliseert op een prijs boven de 20 cent dan mogen we tevreden zijn", constateert Arie van Baalen van River Onions.

River Onions is vanouds er gericht op de Engelse markt. "Daarin hebben we aardig wat vaste lijnen. Nu zijn er periodes in het jaar dat de Britten wat minder betalen dan de rest van de wereld, maar zeker in deze periodes met de plantuien ben je blij met zo'n vaste afnemer. Natuurlijk hebben veel Britse bedrijven last gehad van de Corona-crisis, overigens hoofdzakelijk met de rode uien in de foodservice, maar over het algemeen is het een hele steady klantenkring voor Hollandse uien", vervolgt Arie. "Daarbij hebben we het voordeel van de korte transittijden. De kwaliteit van de plantuien is goed, maar je wilt ze liever niet drie weken in een container hebben. In Engeland staan ze twee dagen later op de markt."

"De opbrengsten van de plantuien zijn gewoon goed te noemen. De laatste weken hebben we groeizaam weer gehad en dat heeft veel druk van de ketel gehaald. Gezien het weer dit voorjaar is dat in feite boven verwachting. Wat de zaaiuienoogst gaat doen, is nog te vroeg om te zeggen. We zullen misschien geen mega-opbrengsten krijgen, maar misschien moeten we daar wel blij mee zijn. Want dan hebben we ook een hoeveelheid die past bij de afzet en daar moeten zowel de teler als de handelaar wat aan kunnen verdienen", besluit Arie.

Voor meer informatie:
Arie van Baalen
River Onions
Verdrietweg 1
5306 HB Brakel
Mob: 06-53469881
[email protected]
www.river-onions.com