Stabiele kwaliteit voor uien uit Gansu

Het totale areaal voor de uienteelt neemt in China nog steeds toe. Het land is nu al de grootste uienleverancier ter wereld en loopt daarmee voor op andere grote uien producerende landen als India, Japan en de VS. De belangrijkste exportmarkten voor Chinese uien zijn Japan, Korea, Rusland en Zuid-Oost-Azië.

Uientelers in de provincie Gansu zijn onlangs begonnen met de nieuwe oogst. Het aanbod zal doorlopen tot februari of maart 2021. De uiensector van Gansu is verantwoordelijk voor een van de grootste volumes aan uien in China. Uien uit deze regio komen bovendien eerder op de markt dan de uien uit andere Chinese teeltgebieden. Daar komt bij dat de kwaliteit van uien uit Gansu stabiel is, waardoor dit een van de sterkste uienteeltgebieden van China is. Hoewel heel het land in het afgelopen jaar te maken had met extreme weersomstandigheden, heeft de uienopbrengst van Gansu hier geen hinder van ondervonden en is kwaliteit onveranderd gebleven.

Volgens Annie Chen van de uienexporteur Jining Fenduni Foodstuff zijn de prijzen voor uien niet veel afgeweken van de uienprijzen van vorig jaar. "De vraag vanuit buitenlandse markten is dit jaar extreem hoog. We verwachten dit jaar alleen maar kleine prijsschommelingen. We telen voornamelijk uien met een omgang van 5 tot 7 cm en 6 tot 8 cm. We exporteren voornamelijk naar Zuid-Oost-Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De grootste concurrentie binnen de internationale uiensector komt naar onze mening voornamelijk van Nederlandse uien."

Voor meer informatie:
Annie Chen - Sales Manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype ID: fenduni5
WhatsApp: + 86 186 7871 0377 
WeChat: + 86 186 7871 0377 
Viber: + 86 186 7871 0377
annie@china-garlic.com 
www.garlics.com 
www.china-garlic.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven