Spruitremming in zaaiuien

De zaaiuien ontwikkelen snel, maar er zijn grote verschillen in ontwikkeling, zowel tussen als binnen de percelen. Op de vroegste percelen zien we de eerste zaaiuien al neigen tot strijken. Percelen met slecht loof of meerwassigheid kennen geen optimaal moment voor inzet van MH en zijn daardoor niet geschikt voor de lange bewaring, aldus Agrifirm.
 
Het optimale moment voor de inzet van MH is als circa 10% van de uien zijn gestreken. "Twijfel je of de uien zijn gestreken of plat gegaan zijn door bijvoorbeeld harde wind of regen/beregening, dan kun je ook kijken naar de bol-hals-verhouding (minimaal 3:1) of naar het aantal bladloze rokken. Dit zijn rokken die niet doorgroeien tot in de hals. Je kunt deze vinden door de ui verticaal door te snijden."

"Tref je twee of meer bladloze rokken aan, dan kan de MH worden toegepast. Het is heel belangrijk dat de MH goed wordt opgenomen door de ui en vervolgens naar de bol wordt getransporteerd. Daarom moet het gewas goed aan de groei zijn ten tijde van de toepassing en daarna nog minimaal twee weken groeien."

Opmerkingen:

  • Apart spuiten op een goed groeiend gewas onder groeizame omstandigheden. Bij droog weer is dat ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Eventueel vooraf beregenen.
  • Regen binnen 10 uur vermindert de werking.

Voor meer informatie:
Agrifirm
088 488 12 10
www.agrifirm.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven