Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met Ad Terram Crop Support

Weerbare uienteelt demonstratie op Landelijke Uiendag

Dit jaar heeft Ad Terram Crop Support samen met UIKC een demonstratieveld aangelegd in het kader van weerbaar telen met biostimulanten. Op het demoveld laat producent Ad Terram Crop Support zien dat het met de 100% organische (SKAL gecertificeerde) biostimulant Optimum Leaf goed mogelijk is om een serieuze reductie van gewasbescherming te realiseren.

"Optimum Leaf bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde compositie van plant, boom en fruitextracten. Dit stimuleert een grotere vacuolen binnen plantencellen, waardoor de plant beter kan omgaan met ongewenste materialen. Daarnaast zorgt Optimum Leaf voor een verhoging van de turgordruk. Beide zorgen voor een natuurlijke verbetering van het afweersysteem. Ook heeft het product een positieve invloed op de vorming van het wortelgestel en de opname van nutriĆ«nten. Door de vele extremen die kenmerkend zijn voor het seizoen 2020 is het een zeer geschikt jaar voor het demonstreren van de mogelijkheden in weerbaar telen", aldus Ad Terram Crop Support. 

Daarnaast heeft Ad Terram ook een demonstratieveld aangelegd waarbij het uienzaad is behandeld met Sapphire Seed Coat Premix. Nog niet eerder is er op de landelijke uiendag  een demonstratie geweest van zaaizaadbehandeling. Uniek aan beide producten is dat ze vrij zijn van bewust toegevoegde microplastics. Dit onderwerp staat de laatste tijd vaker negatief in de schijnwerpers, doordat de gevaren voor mens en milieu steeds vaker naar voren komen. Inmiddels is het bekend dat er binnen enkele jaren strenge regelgeving gaat komen op het gebruik microplastics. Verwacht wordt dat dit de tuinbouwsector voor grote uitdagingen gaat zetten.

De demo weerbaar telen en zaaizaad vrij van bewust toegevoegde microplastics kunnen worden bezocht op 3 & 4 september op Proefboerderij Rusthoeve. Wel is het nodig om vooraf aan te melden via de website van het UIKC.

Voor meer informatie:
Ad Terram Crop Support
De Veken 106
1716KG Opmeer
www.adterramcropsupport.com
www.ad-terram.nl 

Publicatiedatum: