Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde coating en nieuwe kleur voor biologisch zaad

Graag kondigt Bejo de introductie introductie van de verbeterde coating en nieuwe kleur voor biologisch zaad aan. "De afgelopen periode hebben we gewerkt aan een nieuwe kleur coating voor ons biologisch zaad, met als doel een duidelijk visueel onderscheid te kunnen maken tussen biologisch en niet chemisch behandeld zaad. De nieuwe biologische coating heeft een geelachtige kleur en wordt deze maand gelanceerd. Ons niet chemisch behandeld zaad blijft wit", zo meldt Bejo in een persbericht. 

In navolging van het conventionele zaad van Bejo, zal zowel de nieuwe geelachtige coating voor biologisch zaad als de witte coating voor niet chemisch behandeld zaad omgezet worden naar de nieuwe duurzame coating uitvoering (zoals gecommuniceerd in september 2018). Deze duurzame coating bestaat uit natuurlijke materialen die volledig afbreken. De coating heeft bovendien een kortere droogtijd, wat de vitaliteit van het zaad ten goede komt en tegelijkertijd energie bespaart. De coating is goedgekeurd door de biologische certificeringsinstanties.

Voor deze overgang heeft Bejo geïnvesteerd in een nieuwe productielijn met twee nieuwe coatingmachines. "De nieuwe geelachtige biologische coating reageert verschillend per gewas. Daarom is het aanbrengen en drogen van de coating uitgebreid getest om tot de juiste resultaten te komen en de gewenste Bejo-kwaliteit te kunnen leveren. Dit proces is zorgvuldig en succesvol uitgevoerd in nauwe samenwerking met onze onderzoeksafdeling en leveranciers."

De eerste productie van biologisch zaad met nieuwe coating start in september 2020. Gedurende de uitlooptijd tot december 2022, kunnen klanten biologisch zaad ontvangen met een witte of een geelachtige coating.

"Het voordeel van zaadcoating in het algemeen is dat het zorgt voor een gladder zaadoppervlak en minder stofontwikkeling vanaf het zaad, wat resulteert in een verbeterde verzaaibaarheid. Een gekleurde coating maakt het zaad bovendien beter zichtbaar in de grond."

"Biologisch zaad en niet chemisch behandeld zaad van Bejo hebben beide zeer geavanceerde reinigings-, kalibrerings- en fysieke behandelingsprocessen ondergaan. Ze bieden telers de beste start voor het duurzaam telen van gezonde gewassen en zorgen voor een betrouwbare oogst."

Organic – RIGHT from the START
Bejo investeert continu in haar biologische processen, infrastructuur en assortiment. Hiermee draagt het bedrijf bij aan een duurzame voedselproductieketen, die start met biologisch zaad. 

Meer dan twintig jaar geleden begon Bejo met haar biologische groentezaden programma. in al die jaren is veel ervaring en kennis opgedaan. Het resultaat is een continu groeiend assortiment van momenteel 50 biologische gewassen en meer dan 190 biologische rassen. Biologisch zaad dat geschikt is voor lokale omstandigheden en vereisten.

Over Bejo
Bejo is een internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt, productie, verwerking en verkoop van kwaliteitsgroentezaden (met activiteiten in meer dan 30 landen en meer dan 1.800 medewerkers).

Voor meer informatie: www.bejo.nl 

Publicatiedatum: