Malediven blijven Indiase uien importeren tot eind 2021 ondanks exportverbod

In een brief aan het directoraat-generaal Buitenlandse Handel heeft het Indiase ministerie van Consumentenzaken voorgesteld de uitgevoerde hoeveelheid naar de Malediven in mindering te brengen op het jaarlijkse quotum en te verdelen in gelijke maandelijkse hoeveelheden voor de rest van 2020 en 2021.
De voorgestelde wijziging van de quota is door de Indiase regering echter nog niet afgerond. Dit betekent dat de uitvoer van uien uit India naar de Malediven ononderbroken zal doorgaan, tot eind 2021. Zoals gebruikelijk kan de uitvoer alleen plaatsvinden vanuit de haven van Tuticorin.

Het ministerie had aanbevolen om de uitvoer van 10.000 ton Bangalore Rose-uien en 10.000 ton Krishnapuram-uien toe te staan, evenals de maandelijkse uitvoer van 150 ton uien naar Bhutan voor de komende drie maanden.

Volgens raajje.mv heeft het ministerie aanbevolen om deze twee rassen in overleg met de tuinbouwafdelingen te exporteren en via de haven van Chennai te exporteren volgens dezelfde procedure die in 2019 is aangenomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven