Poging tot indamming van de voedselinflatie

Pakistaanse regering besluit om tomaten en uien te importeren

In een poging om de prijzen van levensmiddelen te verlagen, heeft de Pakistaanse regering besloten om tomaten en uien uit Iran te importeren. Dit maakte het ministerie van Nationale Voedselzekerheid bekend. Het besluit is genomen in verband met de hoge tomaten- en uienprijzen in Pakistan.

Afgelopen zaterdag kondigde premier Imran Khan aan dat zijn regering actie zal ondernemen tegen de stijgende voedselprijzen. "Vanaf maandag zal onze regering alle middelen die de staat ter beschikking staan gebruiken om de voedselprijzen te verlagen," zei premier Khan in een tweet-post. De minister-president zei dat zijn kabinet de oorzaken van de recente prijsstijging onderzoekt en een strategie heeft opgesteld om de voedselprijzen te verlagen.

"We onderzoeken nu de oorzaken van de prijsstijgingen. Het is niet duidelijk of er nu sprake is van een echt aanbodtekort of dat het gaat om hamsteren door maffiabendes of zelfs smokkel. Het kan ook zijn dat de oorzaak van de prijsstijging een gevolg is van internationale prijzen zoals voor palmolie, linzen, enz. We zullen er alles aan doen om de voedselprijzen te verlagen", voegde hij eraan toe.

Bron: brecorder.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven