William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Torenhoge uienexport maar vooruitzicht na Kerst nog erg onzeker"

Tholen - De uienexport blijft nog steeds onveranderd hard doorlopen. "Op dit moment is het een hele gezonde markt. Elke koop die onze klanten doen, is goed geweest, want elke week is de uienprijs weer hoger geworden", constateert William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders. Toch is hij ook voorzichtig. "Nu liggen de baalprijzen rond de 27/28 cent, maar ik hoor dat er voor april al zaken worden gedaan voor 25 cent bij de boer. Dat vind ik toch gevaarlijk worden. De laatste jaren hebben we vaker gezien dat mensen alternatieven vonden als de uien richting de 30 cent gingen en dan kan de hele export als een kaartenhuis in elkaar storten. Het is een hele goede markt, maar het moet niet te bar worden."

"Maar momenteel is het nog een drukte van belang, waardoor de beschikbaarheid van containers alleen maar beperkter is geworden. Senegal lijkt nog altijd de grenzen per 31 december te sluiten en dat leidt ertoe dat iedereen volop probeert zijn quota te halen. Hierdoor gaan er veel uien via conventionele schepen weg. Ook wij doen wekelijks wel een boot", vertelt de inkoper. Gevraagd naar zijn verwachting voor de komende weken, antwoordt William: "Tot de Kerst zal de export goed door blijven lopen, maar hoe het na die tijd eruit zal zien, is nog erg onduidelijk. Europa heeft redelijk wat uien tot haar beschikking. Volgens de rekenmeesters zou een wekelijks export van 12.000 tot 13.000 ton vanaf januari voldoende moeten zijn om van de uien af te komen, maar niemand weet wat er precies gaat gebeuren."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer
Stationsstraat 17
1749 EG Warmenhuizen
tel: +31(0)226 396 464
wnannes@beemsterboer.nl 
www.beemsterboer.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.