Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie stuursystemen voor landbouwvoertuigen

Ag Leader introduceert de eerste producten van een nieuwe generatie eigen stuursystemen die volledig in eigen huis bij Ag Leader ontwikkeld en geproduceerd worden.

De SteadySteer stuurmotor en SteerCommand Z2 SCM (StuurControllerModule) integreren volledig met de moderne InCommand schermen.

SteadySteer stuurmotor
Het nieuw ontworpen SteadySteer betekent gemak in installatie voor trekkers waar hydraulische besturing niet geschikt of niet nodig is. In tegenstelling tot andere oplossingen in de markt hoeft het stuurwiel niet gedemonteerd. De nieuwe, zeer compacte maar krachtige direct drive motor (zonder slijtage gevoelige koppeling) wordt er met een enkele klik op gezet of losgenomen.
De SteadySteer tandkrans wordt, door hem te splitsen, om de stuurkolom geplaatst en eenvoudig aan het stuur gemonteerd.

Z2 SCM (StuurControllerModule)
De nieuwe Z2 stuur controller is een volledig eigen ontwikkeling van Ag Leader en met de SteadySteer stuurmotor de eerste stap naar een volledig eigen stuursysteem. De Z2 controller is compatible met de Ag Leader InCommand (1200, 800, 800G) en Hardi HC9600/8600 schermen.

De Z2 is voorzien van de laatste generatie elektronische gyroscopen, hoek/neiging- en G-kracht sensoren voor compensatie van scheefstand, trillingen van de machine.Geert-Jan Giesberts, productspecialist Ag Leader bij Homburg Holland: “De Z2 Controller wordt eerst uitgeleverd in combinatie met SteadySteer stuurmotor en zal ook gebruikt gaan worden voor hydraulische installaties en trekkers met voorbereiding af fabriek.”

InCommand 800G
Het InCommand 800G scherm is een nieuw instapmodel van het
bestaande InCommand 800 scherm. De 800G is qua hardware
identiek maar is qua software beperkt tot de rechtrij /stuurautomaat functionaliteiten.  Dit is inclusief hectaretelling, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelsherkenning, snelwisselfunctie voor AB lijnen etc. Wat ontbreekt is ISOBUS, sectieschakeling, camera, teeltregistratie, variabele afgifte en de mogelijkheid om meerdere machineconfiguraties op te slaan. Deze functionaliteiten zijn door unlocks achteraf weer toe te voegen en daarmee wordt de 800G een normaal 800 scherm.

Eén consistente gebruikersinterface
Ag Leader blijft gebruik maken van zijn intuïtieve en eenvoudig te bedienen gebruikersinterface. Geert-Jan Giesberts: “Alle Ag Leader schermen hebben eenzelfde bediening en iconen waarbij de nieuwere schermen voorzien zijn van een aantal extra functies binnen dezelfde vertrouwde omgeving. Met iedere software update zien we net als bij de smartphone wat nieuwigheden zonder alles over de kop te gooien. Ook passen de nieuwe schermen met een verloopkabel eenvoudig aan de voorgaande systemen.”

Voor meer informatie:
Homburg Holland
Geert-Jan Giesberts
Tel: +31 (0)6 51 78 92 97
[email protected]
www.homburg-holland.com 

Publicatiedatum: