Indiase importversoepeling voor uien verlengd tot 31 januari om de prijsstijgingen tegen te gaan

De Indiase federale regering heeft besloten de versoepeling van de voorwaarden voor de uienimport te verlengen. Het Department of Agriculture and Farmers Welfare heeft besloten de versoepeling van de voorwaarden voor fumigatie en de aanvullende verklaring op het fytosanitair certificaat volgens het Plant Quarantine Order, 2003, voor import te verlengen tot 31 januari 2021.

Ladingen importuien die zonder fumigatie en met een vermelding hiervan op het fytosanitaire certificaat in de Indiase haven aankomen, zouden door de importeur via een erkende behandelaar in India worden gefumigeerd. De partij zou grondig worden geïnspecteerd door quarantainebeambten en alleen worden vrijgegeven als deze vrij van plagen en ziekten die voor India van belang zijn is.

Voorts zal, indien tijdens de inspectie de ziekte smut of droogrot wordt onderschept, de specifieke container worden geweigerd en teruggestuurd. Wanneer stengel- en bollenaaltjes of uienmaden worden ontdekt, moeten deze door middel van fumigatie worden verwijderd en moeten de ladingen zonder extra inspectiekosten worden vrijgegeven.

knnindia.co.in vermeldt dat in de voorwaarden ook bepaald is dat van de importeurs de toezegging moet worden verkregen dat de uien alleen voor consumptie en niet voor vermeerdering zullen worden gebruikt. Bovendien zullen dergelijke partijen uien voor consumptie niet worden onderworpen aan de viervoudige extra inspectiekosten voor het niet naleven van de importvoorwaarden in het kader van het PQ-besluit van 2003.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven