Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Export van Myanmar-uien zal naar verwachting dalen in 2021

Volgens de voorzitter van de Vereniging voor de teelt en export van uien en knoflook in Myanmar wordt verwacht dat de export van uien in Myanmar dit jaar zal afnemen, ondanks de hoge opbrengsten.

U Khin Han zei dat de binnenlandse opbrengst van het gewas in 2021 verdubbeld is als gevolg van het gunstige weer: "De opbrengst is goed dit jaar. Sommige telers konden hun uien vorig jaar niet verkopen en hadden veel overschotten. Ze lieten deze groeien, dus we verwachten een betere opbrengst. De markt in Yangon is op dit moment echter niet zo goed."

Myanmar bracht vorig jaar 495.000 tot 660.000 ton uien op de markt en de verwachting is dat dit aantal in 2021 zal toenemen. Myanmar-uien worden meestal geƫxporteerd naar Vietnam en Maleisiƫ, maar het huidige tekort aan scheepscontainers belemmert de sector. U Khin Han zei dat het tekort de huurtarieven van de containers heeft doen stijgen met een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van het bedrag. De huidige marktprijs is aanvaardbaar voor handelaren om te kopen, maar de transacties kunnen wegens verliezen dit jaar verminderen.

Bron: www.mmtimes.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven