Rupsen vreten uien aan in de Filipijnen

De rupsen van de Spodoptera frugiperda, ook wel legerrups/legerworm genoemd, hebben de gewassen op ten minste 700 hectare uienteeltbedrijven in de provincie Pangasinan in het westen van de Filipijnen beschadigd. De oogst is beschadigd en de prijzen sinds vorige maand zijn gestegen. Terwijl de omvang van de schade nog moest worden vastgesteld, steeg de telersprijs van uien van €0,68 per kilo in december 2020 tot €0,77 per kilo deze maand.

Rodolfo Ragos, coördinator van hoogwaardige gewassen: "Legerrupsen zijn het meest destructief in het larvenstadium wanneer ze een heel veld in één dag of zelfs in een paar uur, kunnen vernielen. Vooral als de uien nog een zaailing zijn, is de schade enorm." Hij voegde eraan toe dat sommige delen van de getroffen teeltbedrijven nog steeds gered kunnen worden.

Het uienareaal in Bayambang beslaat ongeveer 1.500 ha. Hier worden voornamelijk uien van de rode variëteit geteeld. De witte uien worden op een areaal van minder dan 100 ha geteeld.

Het ministerie van Landbouw en het gemeentelijke landbouwbureau hebben de telers "lokdozen" gegeven waarmee de rupsen uitgeroeid zouden moeten worden.

Bron: newsinfo.inquirer.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven