Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote verschillen in Troy overwinteringsplantuien

Na de afgelopen week een rondgang langs diverse percelen overwinteringsplantuien Troy te hebben gemaakt, is de conclusie dat er grote verschillen zijn te zien tussen de velden. De oorzaak: het tijdstip van planten.

Afgelopen najaar waren de eerste percelen halverwege oktober geplant. Daarna was er een lange wisselvallige periode, waardoor sommige telers besloten de uitplant door te schuiven naar het voorjaar. Andere telers zagen eind november een kans om Troy alsnog te planten.

De vroeg geplante percelen staan er nu bij met een loofontwikkeling van ongeveer 10-15 cm en een al flink ontwikkeld wortelgestel. De percelen die eind november waren geplant komen nu boven, maar ook daar heeft zich al een mooi wortelgestel ontwikkeld. In beide gevallen is er voldoende ontwikkeling en potentie om in het voorjaar weer “vroeg” te kunnen oogsten.

Maar voor het zover is hebben we nog een paar maanden te gaan. Elk seizoen is het weer de vraag wanneer de eerste percelen gerooid kunnen. Zal dit jaar halverwege juni de eerste oogst mogelijk zijn?

Foto's: links is half oktober en rechts is eind november 2020 geplant.



Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl      
www.degrootenslot.nl         

Publicatiedatum: