Uienprijzen stijgen in Mumbai wegens aanbodtekort

Aangezien er in het Indiase Mumbai een tekort aan uien is worden deze producten uit Gujarat, een deelstaat in het westen van India, geïmporteerd. Plaatsen als Mumbai en Navi Mumbai hebben momenteel een gemiddelde vraag van 1.000 ton uien per dag. Het aanbod is de laatste dagen echter gedaald. Op donderdag 11 februari kwam 787 ton uien op de markt, waarvan 40% uit Gujarat kwam.

Door regen in augustus en september vorig jaar hebben de telers in Maharashtra enorme verliezen geleden, waardoor de uienprijzen geleidelijk aan zijn gestegen.

Op de groothandelsmarkten in de deelstaat is de uienimport met 50 à 60% gedaald. Bovendien zijn uien duurder geworden in Mumbai, Thane en Pune. Op de retailmarkt zijn de prijzen gestegen tot €0,56 - €0,68 per kilo, terwijl de groothandelsprijs van uien €0,45 - €0,51 per kilo bedraagt.

Volgens mumbailive.com is deze situatie vooral problematisch tijdens een pandemie waardoor mensen zonder werk zitten en het moeilijk vinden om naar plaatsen te reizen als gevolg van door het coronavirus veroorzaakte beperkingen. Met een schaars aanbod, opgeblazen prijzen en een stijgende vraag, zou dit de komende dagen nog erger kunnen worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven