India: Betere vooruitzichten uienexport door prijsdaling

Nu de uienprijzen verder zijn gedaald na de recordprijzen van €26/100 kg medio februari, hopen Indiase exporteurs dat zij meer orders uit het buitenland zullen krijgen. De prijzen stegen in de derde week van februari, toen de teeltgebieden werden geteisterd door onverwachte regenval. Sedertdien zijn de prijzen met 75% gedaald en bedroeg de daling deze maand meer dan 65%.

De gemiddelde uienprijzen (de prijs waartegen het meest wordt gehandeld) zijn op de grootste uienmarkt van Azië in Lasalgaon gedaald van €26 op 20 februari en €30 op 1 maart tot €11/100 kg.

Volgens het ministerie van Consumentenzaken bedroegen de retailprijzen voor uien in Delhi op dit moment €0,40/kg, terwijl zij in Mumbai €0,42 bedroegen. Ter vergelijking: op 23 februari waren de prijzen in Delhi en Mumbai respectievelijk €0,55 en €0,77 per kilo.

Mahuva APMC-chef raadt telers aan witte uien gespreid af te zetten
Nu de prijzen van verse witte uien in de APMC Mahuva in Bhavnagar zijn gedaald als gevolg van een sterke stijging van het aanbod, heeft de APMC-voorzitter zondag een beroep gedaan op telers om hun aanbod te spreiden.

Indianexpress.com meldt dat, de uiendrooginstallaties leeg zijn en dat het in bewaring nemen van uien voor de korte termijn tot hogere prijzen kan leiden.

Bron: thehindubusinessline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven