Marktrapport Oostenrijk, week 11/2021

'Evenwichtige uienmarkt, stabiele vraag naar wortelen'

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt stagneert nog steeds. De bereidheid van de telers om aardappelen aan te leveren blijft onverminderd hoog. De opkopers zijn echter goed voorzien en kopen nog slechts in beperkte omvang aardappelen erbij. De afzet in de Oostenrijkse levensmiddelenhandel ligt weliswaar continu op een stabiel hoog niveau, maar buiten dit afzetkanaal blijft de afzetsituatie echter gespannen.

De door corona veroorzaakte beperkingen in de horeca en hotelwezen zorgen nog steeds voor enorme afzetdalingen in dit segment en ook in de export blijven de afzetmogelijkheden zeer te overzien. Bij de telersprijzen waren er deze week dan ook opnieuw geen veranderingen. In Neder-Oostenrijk wordt voor middelgrote aardappelen meestal nog steeds 12 euro per 100 kg betaald. Extra grote aardappelen worden voor 5 tot 8 euro per 100 kg overgenomen. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk valt een prijs van 18 euro per 100 kg te behalen.

Evenwichtige marktsituatie
De evenwichtige situatie op de Oostenrijkse uienmarkt blijft bestaan. Langzaam raken de uienvoorraden in de krattenmagazijnen op. Met de overstap op uien uit koelhuizen wordt de roep naar prijsstijgingen sterker. Naast de gestage binnenlandse vraag neemt ook het aantal exportaanvragen verder toe. Voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in een kratje, betaalde men aan het begin van de week afhankelijk van de kwaliteit meestal 13 tot 16 euro per 100 kg.

Stabiele vraag naar wortelen
Bij de afzet van wortelen uit Neder-Oostenrijk zijn er geen veranderingen waar te nemen. Er is zowel in het binnenland alsook in de export sprake van een continue vraag naar het beschikbare aanbod. De afzet in de Oostenrijkse levensmiddelenhandel ligt dankzij de coronabeperkingen nog steeds op een zeer tevredenstellend niveau. Bij de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van de voorgaande week.

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven