Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Biofungicide Trianum-G alsnog niet geregistreerd voor de bestrijding van Fusarium

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van gisteren, 31 maart, blijkt de biofungicide Trianum-G helaas alsnog niet tijdelijk geregistreerd als biologische oplossing voor Fusarium in biologisch geteelde uien en aardappelen. Dit ondanks het feit dat het product al beschikbaar is voor andere vollegrondsgroentegewassen. Waar eerder sprake leek van een ontheffing voor 120 dagen, blijkt deze ontheffing door omstandigheden vooralsnog niet haalbaar.

Volgens Frank Druyff, accountmanager bij Koppert Biological Systems, is dit een gemiste kans juist nu in het zaaiseizoen. “Trianum-G is niet alleen al beschikbaar voor andere vollegrondsgroentegewassen, de effectiviteit van het product meet zich bovendien met die van conventionele chemische middelen. Bij gebrek aan toelating van alternatieve producten voor de bestrijding van Fusarium en Rhizoctonia is het een gemiste kans om de biologische teelt van zaaiuien en tweedejaars plantuien verder te verduurzamen.”  

Koppert blijft zich onverminderd inzetten voor verduurzaming van land-  en tuinbouw. Naast de bestaande portfolio producten en diensten voor biologische gewasbescherming, bestaande uit o.a. hommels en nestkasten, nuttige organisme en diverse microbiële producten, worden continu aanvullende duurzame oplossingen ontwikkeld.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven