Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Recordprijzen voor sjalotten

Italiaanse uienmarkt is ontwaakt

Sinds enkele dagen is de uienmarkt ontwaakt. Dit is niet zo spectaculair, maar de vraag is tenminste weer levendig geworden, met een daaruit voortvloeiend herstel van de prijzen. “Tot een paar dagen geleden was het erg rustig, maar nu stromen de bestellingen binnen”, zegt handelaar Matteo Freddi.

Volgens Freddi ondervinden veel klanten die op uien uit India en Australië zaten te wachten, vertraging door de blokkade van het Suezkanaal. Er is tekort aan uien ontstaan en dat gat moet gedicht worden.

“De Italiaanse ui is nu echter erg in trek. Laten we niet vergeten dat het een paar maanden zal duren voordat we gele uien beschikbaar hebben. In de bewaarcellen hebben we nog uien liggen en dit zal genoeg zijn om de tijd tot het begin van de volgende oogst te overbruggen.”

Wat de prijzen betreft, is het niet mogelijk een precies beeld te schetsen, want alles varieert naar gelang de zones, de maten en de kwaliteit van de conservering. De gele uien hebben momenteel een prijs tussen de €0,25 en €0,35 per kilo en voor de witte uien is dat om en nabij hetzelfde.

“Dan is er nog de kwestie aangaande de sjalotten, die recordcijfers bereiken. De prijzen variëren van €2,50 tot €3,50 per kilo, afhankelijk van de oorsprong en de kwaliteit. De grootste vraag is afkomstig van de detailhandel. De Borettana uien doen het daarentegen een stuk minder goed. De vraag is laag als gevolg van de sluiting van de horeca en de sector beschikt nog steeds over ruime voorraden”, besluit Freddi.

Voor meer informatie:
Matteo Freddi
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
+39 0522 679831
commerciale@cipollefreddi.it 
www.cipollefreddi.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven