Verbod op Indiase uienuitvoer geeft Irak en Turkije kansen op wereldmarkt

Irak en Turkije zijn sterke concurrenten van India op de traditionele uienexportmarkt. De voorbije jaren heeft de Indische regering haar toevlucht genomen tot een uitvoerverbod of de vaststelling van een minimuminvoerprijs voor de uitvoer van uien om de stijgende binnenlandse prijzen in toom te houden. Op 24 september van vorig jaar heeft de regering van de Unie de uitvoer verboden nadat de kleinhandelsprijzen op de binnenlandse markt begonnen te stijgen.

Madan Prakash, voorzitter van de vereniging van exporteurs van landbouwgrondstoffen: "Irak en Turkije wachten om het gat op te vullen dat India in de exportmarkt voor uien heeft achtergelaten. Zij hebben geprofiteerd van het Indiase verbod op de export van uien van 24 september tot 31 december vorig jaar."

"Deze landen liggen - naast Pakistan - altijd achter ons. Het exportverbod blijkt een probleem te zijn bij het terugwinnen van onze traditionele greep," verklaarde Ajit Shah, voorzitter van Horticulture Produce Exports Association (HPEA).

Zoals gemeld op newswrapindia.com is het meest recente exportverbod per 1 januari opgeheven, maar moesten exporteurs problemen ondervinden bij het verkrijgen van patenten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven