Droge knoflook opgeslagen in koelcellen voor rest seizoen

Vraag naar Egyptische rode uien is stabiel

Het Egyptische rode uienseizoen is in volle gang. Hoewel de start trager was door het lopende seizoen in India, is de vraag momenteel stabiel. De uien zijn groter dan 60 mm en de prijzen zijn vergelijkbaar met vorig seizoen. Volgens een exporteur zal het seizoen de komende weken hopelijk nog meer aantrekken.

"Doordat India nog in het seizoen is, kende het Egyptische uienseizoen een tragere start dan normaal," zegt Ralph Nakhal, van de Egyptische uienexporteur Tomna: "De reden hiervoor is het feit dat het rode uienseizoen in India nog niet voorbij is. We hopen dat het snel zal aantrekken. Wat de vraag naar uien betreft, is de situatie dit seizoen anders dan in voorgaande jaren. We kunnen echter stellen dat de vraag stabiel is in vergelijking met ons aanbod."

Volgens Nakhal zijn zowel de kwaliteit als de maten van de uien dit jaar op een goed niveau. "Onze belangrijkste markten voor de export van onze uien dit seizoen zijn Canada, Europa en Zuidoost-Aziƫ, met name Bangladesh zal een belangrijke markt zijn. De maten en de kwaliteit van de rode uien zijn dit jaar echt goed, met de meeste maten boven de 60 mm. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. Op dit moment stijgen de prijzen echter."

Ondertussen is Tomna nog bezig met het droge knoflookseizoen. Nakhal vertelt dat ze hun producten in koelcellen opslaan om hun klanten de komende maanden te kunnen blijven leveren. "Ons droge knoflookseizoen is nog niet helemaal voorbij, want we slaan momenteel droge rode knoflook op in koelcellen om onze klanten nog lange tijd te kunnen blijven leveren. Tegelijkertijd krijgen we ook andere bijproducten van knoflook binnen. Wij verwachten voor de komende maand een goede vraag naar de droge knoflook. Wat Tomna betreft hebben we ons bereik dit seizoen uitgebreid tot vele nieuwe markten, dus over het geheel genomen zijn we zeer tevreden."

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
+20 122 2419 382
ralph@tomna.farm
www.tomna.farm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven