Bangladesh overweegt uien uit India te importeren

Volgens de Commissie van Bangladesh in New Delhi, India, kan Bangladesh nu concurrentievoordelen halen uit de uienimport uit dat land om mogelijke tekorten te compenseren. De opmerkingen van de commissie zijn vervat in een verslag over de "Uienteelt en de marktsituatie in India", dat aan het Ministerie van Handel is toegezonden om de nodige maatregelen te nemen.

Volgens het verslag blijven de groothandelsprijzen voor uien in India tijdens de maanden juni en juli normaal gesproken laag. De prijzen van deze belangrijke grondstof blijven nu echter stabiel, verklaarde een ambtenaar van het ministerie van Handel.

In 2019 was het land getuige van een ongewone prijsstijging van een aantal essentiƫle gewassen, met name uien. Momenteel houdt het ministerie van Handel de belangrijkste import- en bevoorradingskanalen voor de meest geconsumeerde groenten nauwlettend in de gaten om een herhaling van de ongewone prijsstijgingen te voorkomen en ook om de uienprijzen op de binnenlandse markt stabiel te houden door het aanbod ervan te vergroten.

Bangladesh heeft een vraag van 2,3-2,5 mln ton, volgens het ministerie. Het land importeert ook naar schatting 0,9 tot 1,1 mln ton. Tot 22 mei van dit jaar importeerde het land 0,53 mln ton uien.

Bron: thefinancialexpress.com.bd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven