Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eind augustus bereikten Russische uienprijzen recordniveau

In Rusland zijn de uienprijzen ongewoon hoog voor de tijd van het jaar. Telers krijgen momenteel €0,20 cent per kilo voor uien van goede kwaliteit. Dit betekent een stijging van 53% ten opzichte van vorig jaar. In Rusland beleeft de oogst van bewaaruien doorgaans in augustus haar hoogtepunt. De aanvoer van uien is daarom groot in deze periode van het jaar, met als gevolg dat de prijzen rond het minimum liggen. In 2019 bedroeg de uienprijs in de periode €0,14 per kilo en in 2018 €0,17 per kilo. 

Een meerderheid van de marktspelers verwacht dat de uienprijs dit seizoen niet zal zakken. Dit zal de situatie op de markt verergeren, aangezien tussenhandelaren en telers zoveel mogelijk uien op zullen slaan. Momenteel worden met name uien van lagere kwaliteit op de markt gebracht en tegen dezelfde hoge prijzen.

In de eerste zes maanden van 2021 beperkte Rusland de uienimport met 35% ten opzichte van 2020 en importeerde zij het laagste aantal uien van de afgelopen paar jaar. De belangrijkste leveranciers van uien aan de Russische markt waren Egypte, Turkije, Oezbekistan en Kazachstan. 

Het is interessant om te vermelden dat Rusland gedurende de eerste helft van 2021 behoorlijk grote aantallen uien exporteerde. De voornaamste afzetmarkten voor de Russische uien waren Azerbeidzjan, Mongolië, Armenië, Moldavië, Georgië en Wit-Rusland. 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven