Nigeriaanse gouverneur belooft steun uientelers

De gouverneur van de Nigeriaanse staat Kano, Abdullahi Ganduje, heeft aangekondigd dat zijn regering zich zal inzetten voor de bevordering van de waardeketen voor uien en andere basisproducten. Hij verklaarde dat de staat Kano vanaf het moment dat hij zijn ambt aanvaardde, de programma's heeft gesteund die zijn opgezet door de federale regering onder leiding van president Muhammad Buhari, die diversificatie van de landbouw tot een van haar doelstellingen heeft gemaakt.

Ganduje's plaatsvervanger, Dr Nasiru Yusuf Gawuna, verklaarde: "Ui is een groente die moet worden geƫxploiteerd om ons land te ontwikkelen. In Kano hebben we uienmarkten vanwege het besef van het belang van groenten voor de economie. Onze telers hebben veel te lijden gehad van verliezen na de oogst, maar nu beschikken zij over innovaties door middel van technologie, met name de verbeterde opslagmethoden."

Terwijl hij de telers verzekerde van voortdurende steun, samenwerking en medewerking, drong hij er bij hen op aan om gebruik te maken van de interventieprogramma's die door de federale regering zijn opgezet om de teelt en verwerking van uien te verbeteren.

Bron: tribuneonlineng.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven