India levert uienzaad aan telers

Het tuinbouwdepartement van Trichy, India, is begonnen met de distributie van uienzaad in plaats van uienbollen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kleine uien. De zaden worden geproduceerd op teeltbedrijven die door het departement in Trichy worden onderhouden. Honderden uientelers hebben van dit initiatief geprofiteerd, waarmee zij hun inputkosten tot een minimum kunnen beperken en een hogere opbrengst kunnen oogsten.

Naar aanleiding van de stijging van de uienprijzen buiten het seizoen wordt de productie van uienzaad voorbereid als een speciale regeling in het kader van het National Horticulture Development Programme. Het departement had vorig jaar een actieplan opgezet om op 202 ha in Trichy uienzaad te produceren.

Volgens een artikel op indiatimes.com verstrekt de regering 2,5 kg uienzaad per hectare aan telers in het kader van de regeling voor de uitbreiding van het areaal voor gemengde groenten van de National Horticulture Mission. Het uienzaad is bedoeld om 750 hectare in het district te bestrijken tijdens dit speciale seizoen, verklaarde adjunct-directeur van tuinbouw Vimala.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven