India hervat invoer uien uit Afghanistan

De bilaterale handel tussen Afghanistan en India keert langzaam terug naar zijn normale evenwicht na de regimewisseling in Afghanistan. Na droog fruit zijn nu ook zendingen uien in India aangekomen. Een paar Afghaanse vrachtwagens met uien bereikten de geïntegreerde controlepost (ICP) in Attari.

De Taliban had eerder de Afghaanse grenzen van Torkham en Chaman met Pakistan gesloten, de enige twee landroutes die voor handelsactiviteiten tussen India en Afghanistan worden gebruikt. De ICP Attari, die de handel van India met Pakistan en Afghanistan vergemakkelijkt, ontvangt alleen goederen uit Afghanistan sinds New Delhi in augustus 2019 artikel 370 heeft ingetrokken.

Indiase handelaren importeren droog fruit, uien en appelen uit Afghanistan. Afghanistan heeft een grote uienoogst gehad. Rode uien die via het ICP uit de Afghaanse regio's Balkh en Ghazni worden ingevoerd, worden geleverd aan Tamil Nadu, Andhra, MP, Maharashtra, Bihar, Delhi, HP, Punjab en J&K. Het duurt ongeveer twee weken voordat een zending India bereikt.

Bron: tribuneindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven