Indiase uienprijzen blijven stijgen

De gemiddelde prijs van Indiase uien is in week 40 en 41 met 60% gestegen als gevolg van aanbodtekorten door slechte weersomstandigheden. Het moessonseizoen begon vroeg dit jaar in India, wat mooie perspectieven gaf voor de oogst, maar in juli en augustus viel er 9% minder regen dan gemiddeld, waardoor de oogst van Kharif-uien (teelt juni-november) in sommige belangrijke Indiase teeltgebieden vertraging oploopt.

De ongelijke verdeling van de moessonregens had negatieve gevolgen voor de belangrijkste teeltgebieden. In Maharashtra, waar meer dan een derde van alle Indiase Kharif-uien worden geteeld, traden er problemen op bij het verplanten in augustus vanwege te weinig regen.

De impact van de grillige moessonregens heeft geleid tot een aanbodtekort, waardoor de prijzen begin oktober 2021 zijn gestegen. Het ministerie van Consumentenzaken heeft aangekondigd dat in oktober uienvoorraden op de markt worden gebracht om het risico van een prijspiek te verkleinen. Dat zou het aanbodprobleem kunnen verlichten, waardoor de prijs op korte termijn kan worden gestabiliseerd.

Bron: mintecglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven