Tim van Haandel, Mulder Onions:

"Om uienexportcijfers van vorig jaar te halen moet er nog heel wat gebeuren"

Tholen - De uienmarkt verloopt volgens Tim van Haandel van Mulder Onions momenteel rustig. "Afgelopen weken heeft de export redelijk goed gelopen. Maar je ziet nu wel dat mede door de bootvertragingen en containerproblemen afnemers een pas op de plaats maken. Deze week is het qua aanvragen een stuk rustiger."

Daarmee lijken de exportcijfers van vorig jaar ver weg. "Als je ziet wat er in oktober, november en december van 2020 weg is gegaan, dan ligt het niet in de lijn der verwachting dat we dit opnieuw gaan halen. Daar hebben we toch alle markten voor nodig en dat zien we op dit moment niet gebeuren", constateert de exporteur.

"Overigens is de afzet redelijk breed gespreid. Afrikaanse bestemmingen als Senegal, Ivoorkust, Guinee en Mauritanië doen altijd wel mee. Het Verenigd Koninkrijk is bij ons eigenlijk wel een vaste afnemer en verder weg is gelukkig Indonesië weer aan de markt en ook exporteren we naar de Filipijnen, Thailand en Maleisië. In die zin is er wel een brede export, alleen gaat het niet met grote volumes tegelijk."

"De prijs ligt al weken op een stabiel niveau. De middelsortering wordt voor 16-17 cent in de baal verkocht, supers voor 17 cent en drielingen voor 17-18 cent. Gezien de prijs bij de boer zou de baalprijs wel iets omhoog moeten", aldus Tim, die de kwaliteit van de uien als wisselvallig typeert. "Gelukkig zijn de meeste partijen van goede kwaliteit, maar er zijn ook mindere partijen tussen en dan moet je met name bij de export naar de verre bestemmingen toch alert zijn."

Voor meer informatie:
Tim van Haandel
Mulder Onions
+31 45 5678706
tim@mulder-onions.com 
www.mulder-onions.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.