Eerste BioCyclicVegan groenten vinden de weg naar de consument

Het gaat nu echt gebeuren. De eerste No Shit oogst van gecertificeerd BioCyclicVegan groenten is bijna binnen. Voor de voorverkoop van de oogst heeft No Shit Food een crowdfundingcampagne in het leven geroepen. Hiermee kregen vroege supporters de kans om als eerste van Nederland een box vegan groenten te reserveren. De box wordt begin december thuisbezorgd.

No Shit-akkerbouwer Joost van Strien meldde eerder deze week op LinkedIn al dat binnen 1 dag 50% van het doel behaald was. En woensdag 27 oktober stond op Facebook dat het volledige streefbedrag binnen 4 dagen opgehaald is. In december zal bij tenminste meer dan 150 mensen een NoShit foodbox in de keuken komen te staan. "En komende winter worden er door deze actie al 80 bomen extra in ons voedselbos geplant. We gaan nu natuurlijk voor zo veel mogelijk supporters die meedoen aan deze actie, om een heel sterk signaal af te geven aan boeren die nog twijfelen en winkels die nog geen No Shit verkopen. Dus doe mee en zegt het voort. Wacht niet te lang, want de beloningen Tour de boer en Vriend voor het leven zijn al bijna uitverkocht. Iedereen die al gedoneerd heeft, heel veel bedankt", staat op de Facebookpagina van Zonnegoed.

De 'shit-status quo' samen doorbreken
In de No Shit Update van vrijdag 22 oktober stond onder meer deze toelichting over de actie: "Met de oogst van dit jaar willen de No Shit Food-boeren aan retailers en collega-boeren laten zien dat Nederland klaar is voor vegan groente: geteeld zonder mest van productiedieren. En het beste bewijs is natuurlijk om razendsnel uit te verkopen. Zo volgen er hopelijk elk jaar nieuwe boeren die de stap naar No Shit teelt maken, en wordt de Nederlandse bodem steeds een stukje gezonder."

Voor meer informatie: joost@zonnegoed.nl en www.noshitfood.nl  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.