Data stories ProAnalytics

Nederland importeert meer groenten en fruit in het eerste half jaar

De Nederlandse import van verse groenten en fruit is ook in de eerste helft van dit jaar verder gegroeid. In de eerste zes maanden van 2021 werd de grens van 5 miljard euro importwaarde overschreden. Dat was 2% meer dan in de eerste helft van 2020 en zelfs 14% meer dan in 2019. Op jaarbasis zal hoogst waarschijnlijk de grens van 9 miljard euro overschreden gaan worden. Overigens groeide het volume van de import nog sterker nl. met 5% naar bijna 4 miljoen ton (+8% t.o.v. 2019), zo constateerde Jan Kees Boon van Fruit & Vegetable Facts in de laatste uitgave van het Vakblad Primeur. 

Na de mooie groei van de Nederlandse export van verse groenten en fruit in de afgelopen jaren was er in de eerste zes maanden van dit jaar sprake van een bescheiden groei van de waarde naar 6,85 miljard euro. Op jaarbasis zal wellicht de grens van 13 miljard euro overschreden gaan worden. Wel kwam er (voorlopig?) een eind aan de groei van de geëxporteerde hoeveelheden. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er volgens Eurostat 4,75 miljoen ton verse groenten en fruit door Nederland uitgevoerd, tegen 4,9 miljoen ton in de eerste helft van 2020.

ProAnalytics visualiseerde de data in een onderstaande datastory:

Voor meer informatie:
Joost Romijn, senior BI Consultant AGF & Sierteelt 
ProAnalytics
+31 (0)6 21 33 90 59|
j.romijn@proanalytics.nl
www.proanalytics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.