Eerste Peruaanse gember aangekomen bij Fruvexco

"Verschillende klanten zijn gaan vragen om gember van andere herkomst"

Net op tijd voor de start van het winterseizoen, heeft Fruvexco haar eerste container verse gember ontvangen uit Peru. Tygho Kampschöer van Fruvexco vertelt dat het een mooie nieuwe stap voor hen is. “Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit na aankomst en ook de eerste reacties van de klanten zijn erg positief. Gewoonlijk zijn we in deze tijd van het jaar erg druk met onze Chinese gemberaankomsten, met maar weinig ruimte voor gember van andere origine. Echter, door de absurd hoge prijzen voor reefercontainers uit China, werden we geconfronteerd met een lagere aanvoer van Chinese gember. En wat er toch binnenkomt, heeft een zeer hoge kostprijs per kilo. Ook heeft dit jaar haar uitdagingen voor gember uit China met betrekking tot de kwaliteit en de houdbaarheid van de gember. Het is tot nu toe een interessant seizoen geweest ten gevolge van zware weersomstandig-heden gedurende de groei en oogstperiode van de gember."

Tygho legt uit dat dit er onder andere toe heeft geleid dat verschillende klanten zijn gaan vragen om gember van andere herkomst. “Om onze klanten te kunnen blijven bedienen, zijn we meer gaan werken met onze Braziliaanse gemberleveranciers. Sommige klanten vroegen specifiek om gember van Peruaanse origine, waardoor we besloten hebben om dit jaar ook direct uit Peru onze gember te gaan importeren. Peruaanse gember heeft een prima gingerol gehalte en een uitgesproken smaak. Klanten zijn erg tevreden met deze smaak en met de interne kwaliteit. Dit seizoen is de kwaliteit van Peruaanse gember prachtig. De huid is mooi geheeld, de gember is droog en sterk. We hebben zeer weinig spruitvorming aangetroffen en tot nog toe zijn we geen problemen met bederf tegengekomen. Voor ons, is het een zeer goede aanvulling op ons productgamma."

“Uiteraard zullen er altijd klanten zijn die een voorkeur hebben voor gember uit China of uit Brazilië; die klanten zullen we ook zo goed mogelijk blijven bedienen. Maar Peruaanse gember is een prima alternatief vanaf nu”, concludeert Tygho.

Voor meer informatie:
Tygho Kampschöer
Fruvexco
Buskesdries 5
6673 DP Andelst
+31 (0)488 427895
tygho@fruvexco.com 
www.fruvexco.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.