"Aardappels vaker als ingrediënt in de bestelde boxen dan pasta en rijst"

Bijna 1 miljoen meer groentebestellingen bij HelloFresh

Over de hele wereld zijn eetgewoonten aan het veranderen, maar hoe staat het met onze eetgewoonten? Maaltijdboxleverancier HelloFresh deed onderzoek naar de Nederlandse eetgewoonten en foodtrends van het afgelopen jaar.

Deze trends zag HelloFresh afgelopen jaar

  • De Italiaanse keuken is favoriet, maar liefst 21% van de bestelde gerechten bestonden uit Italiaanse gerechten.
  • Aardappels kwamen als ingrediënt, in de bestelde boxen, vaker voor dan pasta en rijst.
  • Er is een daling van 63% in de vraag naar gezonde recepten. In januari 2021 werd er 74.000 keer gezocht naar gezonde recepten. In juli nam dit af tot 27100. In die periode steeg de vraag naar BBQ recepten.
  • Er wordt meer wijn besteld. In 2019 werden er gemiddeld 1.500 flessen wijn per maand besteld, in maart 2020 steeg dit aantal naar 2.400 flessen wijn per maand. In 2021 lag het gemiddelde lager en werden er gemiddeld per maand 2.300 flessen wijn gedronken. Wel lag het hoogtepunt in april 2021 op ruim 4.000 flessen wijn.

Bijna 1 miljoen meer groentebestellingen
HelloFresh ziet dit jaar een toename van 6% in het aantal groentebestellingen vergeleken met vorig jaar. Daarentegen hebben Nederlanders dit jaar minder online naar gezonde recepten met groente gezocht. Uit de data die HelloFresh verzamelde, blijkt dat er in januari 2021 het meest gezocht werd naar 'gezonde recepten', namelijk: ruim 74.000 keer. In juli 2021 nam dit af tot 27.100 zoekopdrachten per maand, dit is een daling van -63%. In deze periode werd er dan weer vaker gezocht naar barbecue gerelateerde zoekopdrachten. Ook werden er het afgelopen jaar extra fruit en groente snacks besteld bij maaltijdboxen van HelloFresh. Zo werden er ruim 9000 snoeptomaatjes, 7725 geschrapte worteltjes & 5500 slamixen besteld. 

Italiaanse keuken favoriet
De Italiaanse keuken is favoriet wanneer we kijken naar de meest gekozen maaltijdboxen van HelloFresh dit jaar. Ruim 21% van de boxen die werden gekozen bestonden uit Italiaanse recepten. Daarnaast werden de Fusion (13%) en Aziatische gerechten (10%) het meest gekozen in 2021. In 2020 stonden recepten van Hollandse bodem op de derde plaats met 10%. Wanneer we kijken naar proteïnen die het afgelopen jaar werden gegeten dan staan gerechten met kip bovenaan (26%), gevolgd door vegetarische maaltijden (18%). Gerechten die minder vaak werden besteld zijn Thaise gerechten (3%) en maaltijdboxen met zeevruchten (3%).

Favoriete koolhydraten
Hoewel de Italiaanse keuken favoriet is blijven we de Nederlandse piepers trouw! Er werden in verhouding meer maaltijdboxen met aardappels besteld in de plaats van maaltijdboxen met pasta of rijst. In de maaltijdboxen met aardappels werden frietjes het meest gekozen. Hierna werden krieltjes het meest gegeten, gevolgd door aardappelpuree en zoete aardappels. In de maaltijden met rijst werd met name voor risotto gekozen, wat wel weer een Italiaans gerecht is!

Klik hier voor de foodtrends van HelloFresh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.